Novosti in nasveti

INDIJSKA ANIMACIJA

Zanimivosti o Indiji

 • 11 januar 2022
INDIJSKA ANIMACIJA

Presenetite vaše burbončice in se prepustite tridnevni indijski kuhinji. laugh Preberite pa si še nekaj zanimivosti o Indiji. wink

Zlati hamburger

Postojna

 • 3 november 2021
Zlati hamburger

Slorestovci smo ponovno dokazali, da smo mojstri v svojem poslu 🤩! Ekipa iz obrata Koper se je udeležila tekmovanja v okviru 68. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Postojni. Naš novi sodelavec Milan Živković je pod mentorstvom Leonida Danilovića na tekmovanju v pripravi hamburgerjev osvojil prvo mesto ter prejel zlato priznanje 🍔💪🏆😃.

Milanu in ekipi čestitamo ter se veselimo, da bomo poskusili zmagovalni hamburger 😊.

Bogračfest 2021

Lendava

 • 29 avgust 2021
Bogračfest 2021

V soboto, 28.8.2021, so se tri Slorestove ekipe udeležile tradicionalnega tekmovanja v kuhanju bograča – Bogračfesta 2021. Tekmovanje je potekalo v starem mestnem jedru Lendave, udeležilo se ga je 27 ekip. Slorestova ekipa Žabarji je zasedla 2. mesto in dobila naziv »mojstri bograča«, med mojstre se je uvrstila tudi ekipa iz Murske Sobote MS 303. Ekipa Krumpli je prav tako skuhala odličen bograč, kar so potrdile pohvale številnih obiskovalcev, ki so ga imeli priložnost poskusiti. Vzdušje je bilo odlično, vse tri ekipe pa so pokazale, da lahko s sodelovanjem in timskim delom dosežejo vrhunske rezultate.

Vsem trem ekipam čestitamo in se veselimo prihodnjih tekmovanj!!!

Dnevi slovenske kulinarike

Animacija

 • 28 maj 2021
Dnevi slovenske kulinarike

V zadnjem tednu meseca maja 2021 smo v restavracijah Slorest za goste pripravili prav posebne jedi, katere so značilne za Slovenijo. Na meniju so se tokrat znašle jedi, kot so piščančja obara s cvičkom, svinjska pečenka s pehtranom in praženim krompirjem, šara, kašnato meso, fuži s tartufato in še mnogo drugih okusnih jedi. 

Za prav poseben sprejem pa so poskrbeli tudi kreativni prsti naših zaposlenih, ki so opremili kotičke restavracij s slovenskimi izdelki. 

Veselimo se vašega ponovnega obiska! 

20.5. Svetovni dan čebel

Ustvarimo čebelam prijazen cvet

 • 20 maj 2021
20.5. Svetovni dan čebel

Dvajseti maj je posvečen čebelam in drugim pomembnim opraševalcem, ki imajo bistveno vlogo pri proizvodnji hrane in zmanjšanju lakote, trajnostnem kmetijstvu, biotski raznovrstnosti in ohranjanju zdravega okolja.

Tudi čebele potrebujejo čisti zrak, vodo in okolje, zato spodbujamo naše zaposlene in goste, da lahko z majhnimi vsakodnevnimi spremembami pripomoremo k izboljšanju pogojev za preživetje čebel in posledično za preživetje ljudi. 

Pobuda www.worldbeeday.org je na svoji spletni strani objavila nekaj dobrih primerov kaj lahko storimo za čebele že danes:

 • Na balkonih, terasah in vrtovih v okrasne namene zasejmo medovite cvetlice;
 • Kupimo med in ostale čebelje pridelke pri najbližjem lokalnem čebelarju;
 • Ozaveščajmo otroke in mladostnike o pomenu čebel in izrazimo podporo čebelarjem;
 • Doma na balkonu, terasi ali vrtu postavimo svoje gnezdišče za čebele – lahko ga naredimo sami ali pa ga kupimo v trgovinah z opremo za hišo in dom.
 • Ohranimo stare travnike z večjo pestrostjo rastlin in sejmo na travnike medonosne rastline;
 • Na travnikih kosimo cvetoče rastline šele po njihovem cvetenju;
 • Odstopimo primerne kmetijske lokacije za začasno ali trajno namestitev čebel, saj bodo tako imele čebele ustrezno pašo, naše rastline pa bodo oprašene in bodo tako bogatejše obrodile sadove;
 • Če je res potrebno, potem uporabljajmo čebelam neškodljive pesticide in škropimo v nevetrovnem vremenu zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko se čebele umaknejo s cvetov;
 • Mulčimo cvetoče rastline v sadovnjakih in vinogradih pred škropljenjem s pesticidi, da po škropljenju ne privabljajo čebel.

 

Ps. Ste vedeli, da smo bili ravno Slovenci pobudniki, da se na ta dan razglasi Svetovni dan čebel? 

Vir: www.worldbeeday.org

RSS
1234567

Želite sodelovati z nami?

Kontaktirajte nas in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali.