Novosti in nasveti

Bogračfest 2021

Lendava

 • 29 avgust 2021
Bogračfest 2021

V soboto, 28.8.2021, so se tri Slorestove ekipe udeležile tradicionalnega tekmovanja v kuhanju bograča – Bogračfesta 2021. Tekmovanje je potekalo v starem mestnem jedru Lendave, udeležilo se ga je 27 ekip. Slorestova ekipa Žabarji je zasedla 2. mesto in dobila naziv »mojstri bograča«, med mojstre se je uvrstila tudi ekipa iz Murske Sobote MS 303. Ekipa Krumpli je prav tako skuhala odličen bograč, kar so potrdile pohvale številnih obiskovalcev, ki so ga imeli priložnost poskusiti. Vzdušje je bilo odlično, vse tri ekipe pa so pokazale, da lahko s sodelovanjem in timskim delom dosežejo vrhunske rezultate.

Vsem trem ekipam čestitamo in se veselimo prihodnjih tekmovanj!!!

Dnevi slovenske kulinarike

Animacija

 • 28 maj 2021
Dnevi slovenske kulinarike

V zadnjem tednu meseca maja 2021 smo v restavracijah Slorest za goste pripravili prav posebne jedi, katere so značilne za Slovenijo. Na meniju so se tokrat znašle jedi, kot so piščančja obara s cvičkom, svinjska pečenka s pehtranom in praženim krompirjem, šara, kašnato meso, fuži s tartufato in še mnogo drugih okusnih jedi. 

Za prav poseben sprejem pa so poskrbeli tudi kreativni prsti naših zaposlenih, ki so opremili kotičke restavracij s slovenskimi izdelki. 

Veselimo se vašega ponovnega obiska! 

20.5. Svetovni dan čebel

Ustvarimo čebelam prijazen cvet

 • 20 maj 2021
20.5. Svetovni dan čebel

Dvajseti maj je posvečen čebelam in drugim pomembnim opraševalcem, ki imajo bistveno vlogo pri proizvodnji hrane in zmanjšanju lakote, trajnostnem kmetijstvu, biotski raznovrstnosti in ohranjanju zdravega okolja.

Tudi čebele potrebujejo čisti zrak, vodo in okolje, zato spodbujamo naše zaposlene in goste, da lahko z majhnimi vsakodnevnimi spremembami pripomoremo k izboljšanju pogojev za preživetje čebel in posledično za preživetje ljudi. 

Pobuda www.worldbeeday.org je na svoji spletni strani objavila nekaj dobrih primerov kaj lahko storimo za čebele že danes:

 • Na balkonih, terasah in vrtovih v okrasne namene zasejmo medovite cvetlice;
 • Kupimo med in ostale čebelje pridelke pri najbližjem lokalnem čebelarju;
 • Ozaveščajmo otroke in mladostnike o pomenu čebel in izrazimo podporo čebelarjem;
 • Doma na balkonu, terasi ali vrtu postavimo svoje gnezdišče za čebele – lahko ga naredimo sami ali pa ga kupimo v trgovinah z opremo za hišo in dom.
 • Ohranimo stare travnike z večjo pestrostjo rastlin in sejmo na travnike medonosne rastline;
 • Na travnikih kosimo cvetoče rastline šele po njihovem cvetenju;
 • Odstopimo primerne kmetijske lokacije za začasno ali trajno namestitev čebel, saj bodo tako imele čebele ustrezno pašo, naše rastline pa bodo oprašene in bodo tako bogatejše obrodile sadove;
 • Če je res potrebno, potem uporabljajmo čebelam neškodljive pesticide in škropimo v nevetrovnem vremenu zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko se čebele umaknejo s cvetov;
 • Mulčimo cvetoče rastline v sadovnjakih in vinogradih pred škropljenjem s pesticidi, da po škropljenju ne privabljajo čebel.

 

Ps. Ste vedeli, da smo bili ravno Slovenci pobudniki, da se na ta dan razglasi Svetovni dan čebel? 

Vir: www.worldbeeday.org

Tradicionalni izlet zaposlenih

Tim leta 2017

 • 7 november 2018
Tradicionalni izlet zaposlenih

V letošnjem mesecu maju smo v okolici Bohinja že na tradicionalnem Slorestovem pikniku podelili priznanja za naj sodelavce in za tim leta. Izredno ponosni smo, da se le-ta podeljujemo vse od leta 2009 in letos ni bilo prav nič drugače. Ekipi FRIK, kot manjši gostinski obrat, in Celje, kot večji gostinski obrat, so letos bili nagrajeni za TIM LETA 2017. Slorest je na sončno septembrsko soboto za obe ekipi pripravil zasluženi izlet na Krasu. 

Cvetni prah - domača superhrana

 • 23 avgust 2017
Cvetni prah - domača superhrana

Cvetni prah je naravni čebelji pridelek, ki ga medonosne čebele zbirajo v nožnih koških, zlepljajo z nektarjem iz medenega želodčka in prinašajo nazaj v panj. Kot naraven pridelek, bogat predvsem z vsemi esencialnimi aminokislinami, se izkazal kot odličen prehranski dodatek, z vse večjim pomenom tudi v apiterapiji.

Cvetni prah je bogat vir esencialnih aminokislin, sladkorjev, prehranske vlaknine, vsebuje kar 80 % nenasičenih maščobnih kislin, ki delujejo antiaterogeno,  nekatere minerale (cink, baker, železo) in vitamine (B-kompleks, β-karoten, vitamin E) ter flavonoide, fitosterole in karotenoidne pigmente (likopen, zeaksantin), ki delujejo antioksidativno, protimikrobno, antikancerogeno in protivnetno.

Zaradi svoje hranilne sestave krepi imunski sistem, uravnava prebavne motnje, omogoča premagovati stres in izboljšati razpoloženje.

Cvetni prah najpogosteje uživamo tako, da ga suhega zdrobimo med zobmi, nekaj časa zadržimo v ustih pod jezikom in poplaknemo s tekočino ali ga kombiniramo z drugimi čebeljimi pridelki (med).

RSS
123456

Želite sodelovati z nami?

Kontaktirajte nas in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali.

123movies