Dragi ljubitelji kulinarike.
Naj ob dobri družbi v vaših kuhinjah zopet omamno zadiši. Preizkusite odličen recept, v katerem Slorestovi kuharji združujemo okuse Martinove pojedine s slovensko tradicionalnim živilom - medom.
Sestavine za 4 osebe:
- 360 g račjih prsi
- 4 žlice kostanjevega medu
- 2 stroka česna
- Črni poper
- 1 dcl balzamičnega kisa
- 2 dcl piščančje jušne osnove
- timijan
Račje prsi operemo, osušimo in po koži večkrat zarežemo poševno v obe smeri, da nastanejo enakomerni kvadratki, solimo in popramo.
Prsa spečemo najprej s kožo obrnjeno navzdol, tako ne potrebujemo nobene maščobe za peko. Pečemo jih na zmernem ognju 12 minut na eni strani in 12 minut na drugi strani. Nato prelijemo z medom in dodamo balzamični kis, povremo in zalijemo z jušno osnovo. Začinimo in prevremo, da dobimo pravo gostoto omake. Odstavimo z ognja, pokrijemo in pustimo počivati 10 minut. Račje prsi v sredini vedno ostanejo rožnate.
Vabimo vas, da v naših restavracijah preizkusite Slorestove jedi, pripravljene po domačih recepturah in ugodnih cenah. Dober tek!
Anja Pavlin, dipl. ing. živ. in preh.