Novosti in nasveti

23 avgust 2017

Pečene račje prsi z medom

Pečene račje prsi z medom

Dragi ljubitelji kulinarike.

Naj ob dobri družbi v vaših kuhinjah zopet omamno zadiši. Preizkusite odličen recept, v katerem Slorestovi kuharji združujemo okuse Martinove pojedine s slovensko tradicionalnim živilom - medom.

Sestavine za 4 osebe:

  • 360 g račjih prsi
  • 4 žlice kostanjevega medu
  • 2 stroka česna
  • Črni poper
  • 1 dcl balzamičnega kisa
  • 2 dcl piščančje jušne osnove
  • timijan

Račje prsi operemo, osušimo in po koži večkrat zarežemo poševno v obe smeri, da nastanejo enakomerni kvadratki, solimo in popramo.

Prsa spečemo najprej s kožo obrnjeno navzdol, tako ne potrebujemo nobene maščobe za peko. Pečemo jih na zmernem ognju 12 minut na eni strani in 12 minut na drugi strani. Nato prelijemo z medom in dodamo balzamični kis, povremo in zalijemo z jušno osnovo. Začinimo in prevremo, da dobimo pravo gostoto omake. Odstavimo z ognja, pokrijemo in pustimo počivati 10 minut. Račje prsi v sredini vedno ostanejo rožnate.

Vabimo vas, da v naših restavracijah preizkusite Slorestove jedi, pripravljene po domačih recepturah in ugodnih cenah. Dober tek!

Anja Pavlin, dipl. ing. živ. in preh.

Želite sodelovati z nami?

Kontaktirajte nas in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali.