Novosti in nasveti

Cvetni prah - domača superhrana

  • 23 avgust 2017
Cvetni prah - domača superhrana

Cvetni prah je naravni čebelji pridelek, ki ga medonosne čebele zbirajo v nožnih koških, zlepljajo z nektarjem iz medenega želodčka in prinašajo nazaj v panj. Kot naraven pridelek, bogat predvsem z vsemi esencialnimi aminokislinami, se izkazal kot odličen prehranski dodatek, z vse večjim pomenom tudi v apiterapiji.

Cvetni prah je bogat vir esencialnih aminokislin, sladkorjev, prehranske vlaknine, vsebuje kar 80 % nenasičenih maščobnih kislin, ki delujejo antiaterogeno,  nekatere minerale (cink, baker, železo) in vitamine (B-kompleks, β-karoten, vitamin E) ter flavonoide, fitosterole in karotenoidne pigmente (likopen, zeaksantin), ki delujejo antioksidativno, protimikrobno, antikancerogeno in protivnetno.

Zaradi svoje hranilne sestave krepi imunski sistem, uravnava prebavne motnje, omogoča premagovati stres in izboljšati razpoloženje.

Cvetni prah najpogosteje uživamo tako, da ga suhega zdrobimo med zobmi, nekaj časa zadržimo v ustih pod jezikom in poplaknemo s tekočino ali ga kombiniramo z drugimi čebeljimi pridelki (med).

Imunski sistem

  • 23 avgust 2017
Imunski sistem

Imunski sitem, čigar izraz izhaja iz latinske besede immunis, t.j. ''svoboden'' ali ''nedotaknjen'', je najbolj kompleksen sistem v človeškem organizmu. Njegova vloga ''skrbnika'' je bistvenega pomena za zaščito telesa pred škodljivimi okoljskimi dejavniki. V primeru, ko je njegovo delovanje oslabljeno, je telo dovzetnejše za razvoj različnih bolezni in okužb.

Pečene račje prsi z medom

  • 23 avgust 2017
Pečene račje prsi z medom

Dragi ljubitelji kulinarike.

Naj ob dobri družbi v vaših kuhinjah zopet omamno zadiši. Preizkusite odličen recept, v katerem Slorestovi kuharji združujemo okuse Martinove pojedine s slovensko tradicionalnim živilom - medom.

Slovenski zajtrk 17.11.2017

  • 23 avgust 2017
Slovenski zajtrk 17.11.2017

V mesecu novembru posvetimo dan slovenskemu zajtrku. Poleg izbire živil namenimo pozornost tudi poreklu le-teh. Ali veste zakaj je pomembno, da kupujemo slovenske izdelke?

RSS

Želite sodelovati z nami?

Kontaktirajte nas in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali.